Attractiepark Toverland heeft zich in veertien jaar tijd ontwikkeld tot één van de populairste dagattracties van Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 670 duizend mensen het park. Door de unieke mix van indoor en outdoor attracties is Toverland het hele jaar door geopend.

Attractiepark Toverland werd in 2012 door de leden van de ANWB uitgeroepen tot Leukste uitje van Nederland. In 2014 regent het prijzen voor Toverland. Niet alleen is Toverland uitgeroepen tot het best gewaardeerde attractiepark van Nederland (door Zoover), ook de prijs voor leukste bedrijfsuitje van Meeting Magazine werd in de wacht gesleept! Daarnaast wordt de GfK Out of Home Formule Awards in de categorie Leisure gewonnen door de horeca van Attractiepark Toverland.

Gevarieerde attracties
Er zijn ruim dertig attracties, waaronder twee wildwaterbanen, vier achtbanen en een bobbaan, welke in 2015 geheel vernieuwd is. Ook zijn er diverse speeltoestellen en een Survival Parcours voor actief vermaak. Houten achtbaan Troy is de hoogste, snelste en langste van de Benelux. Naast de attracties biedt het park live entertainment, shows en een uitgebreid horeca-aanbod. Alles is verdeeld over vier verschillende themagebieden: Het Land van Toos (indoor), Magic Forest (indoor), het Troy gebied (outdoor) en de Magische Vallei (outdoor).

Veelzijdige doelgroep
De primaire doelgroep bestaat uit gezinnen met kinderen en in toenemende mate tieners die zonder ouders het park bezoeken. Daarnaast is Toverland een populaire schoolreisbestemming en een geliefde locatie voor zakelijke evenementen. Attractiepark Toverland trekt voornamelijk bezoekers uit Nederland, België en Duitsland.

Solide werkgever
Attractiepark Toverland heeft 65 vaste medewerkers. Daarnaast biedt het park, in het hoogseizoen, werkgelegenheid aan ongeveer 500 hulpkrachten en vakantiewerkers.

De ambitie: 1 miljoen bezoekers in 2020
De sterke groei die Attractiepark Toverland de eerste tien jaar heeft doorgemaakt, zal de komende tien jaar onverminderd worden doorgezet. In 2013 is het park uitgebreid met een groot nieuw themagebied met acht nieuwe attracties. Naast de attracties is er veel aandacht voor landscaping, thematisering en entertainment. In 2015 wordt de voormalige woudracer vernieuwd en volledig gethematiseerd, samen met een gedeelte van de Magic Forest, waaronder een unieke Eventlocatie; de Biergarten..

Op termijn wordt een vier sterren hotelresort naast het park gerealiseerd. Onderliggende doelstelling is meer bezoekers en een langere verblijfsduur. De verwachting is dat het aantal bezoekers in 2020 rond de 1 miljoen ligt en de omzet meer dan twee keer zo hoog is.

Meer informatie over attractiepark Toverland vindt u op toverland.nl